Rovinj – penjalište za 5b, 01.08.2014.

rovinj_cropPenjalište u Rovinju nalazi se u sklopu park šume na mjestu gdje je nekada bio kamenolom. Ima puno lakših smjerova, podsjećaju malo na dvoranu jer nema pukotina u stijeni, a nema niti klasičnih tramvajaca, već se sastoji od puno stepenica po kojima uglavnom treba penjati nogama i držati ravnotežu. Smjerovi su dobrim dijelom i malo položeni što kompenzira činjenicu da fali dobrih hvatova za ruke, ali iziskuje malo prilagodbe. Dobro su opremljeni, a većinom se treba prevezivati na štandovima.

Blizina mora i lagani pristup velika je prednost ovog penjališta, a također i činjenica da ima sektore koji gledaju na različite strane svijeta; do nekih 13:00 mogli smo bez problema penjati u hladu s pogledom na more.

Što se tiče težina, ima jako puno četvorki i petica, probali smo i koju šesticu da vidimo kakav je osjećaj. Ocjene su po nama realne, iako postoje neke petice koje se čine dosta teške – na primjer 5b smjer u kojem je potrebno skočiti sa male police cca pola metra u zrak i prstima se primiti za drugu pa se dizati na ruke i ne znam još nešto … malo ludo!

U blizini ima kafić, plaža, WC i kompleks hotela s 5 zvjezdica (možda ne najpovoljnija varijanta za smještaj).Od parkinga (iza hotela Eden) do stijene cca 10 minuta hoda kroz šumu.

Pozdravljaju vas Tanja, Vilim i Siniša!