Durango nastupio u prvoj četvrtini Prvenstva Hrvatske – disciplina boulder

Ovaj vikend na Velesajmu održana je prva od četiri tekme Prvenstva Hrvatske u disciplini boulder. Naši članovi, ne samo da su nastupali, već su uložili i puno truda u pripremu i provedbu natjecanja te bili glavni oslonac organizatoru – SPK Fothia.

Durangačice i Durangači dali su sve od sebe što se pokazalo kroz pojedinačne i ukupne rezultate. Nastupili smo u tri kategorije – cicibanke i cicibani, mlađi kadeti kadeti.

U kategoriji cicibanka i cicibana, gdje smo bili najmasovniji, ostvarili smo i najzapaženije rezultate. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je Lorena Drenški (T:7/8 Z:8/9), četvrto mjesto Jana Vrdoljak (T:6/10 Z:6/7) te šesnaesto mjesto Vanda Šimac (T:3/3 Z:5/6). Bartol Šimunković šestim mjestom (T: 4/6 Z:6/8) ujedno je i najbolji ciciban u Zagrebu. Luka Madecki po prvi puta je nastupio u kategoriji mlađih kadeta i osvojio odlično dvanaesto mjesto (T:1/1 Z:1/1). Vedran Sušić po prvi puta je nastupio na Prvenstvu države te je u kategoriji kadeta osvojio 14. mjesto.

Na kraju dana Durango je s 274 boda zauzeo sjajno 7. mjesto u ukupnom poretku.

Sve u svemu zalaganje i borba za svakom zonom i za svakim topom bili su i više nego dovoljni da možemo reći kako smo ispunili dogovoreno. Da, da, neki rezultati još se mogu popraviti, ali zadovoljni smo i veseli do slijedeće tekme u Splitu.

Rezultafi na rafoasu.com.