Odličan nastup Durangašica na iRCC u Radovljici

Proteklog vikenda u OŠ AT Linharta u Radovljici održana je prva tekma iRCC 2018. gdje su penjači i penjačice već tradicionalno odmjerili snage na boulderu.

Ovogodišnji tekma bila je i više nego dobro posjećena – 319 penjačica i penjača iz šest zemalja, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Broj natjecatelja i zemalja sudionicama ukazuje na značaj ovog kupa koji polako izlazi iz granica malog regionalnog natjecanja za mlađe kategorije.

Naše curke, Lorena Drenški i Vanda Šimac, nastupile su u kategoriji U10 te su se između 25 penjačica borile za svoje mjesto pod suncem. Na kraju dana i više nego odličan uspjeh – dvije penjačice jedna medalja. Lorena Drenški (T 9/13 i Z 9/9) osvojila je brončanu medalju, a Vanda Šimac (T: 3/3 i Z: 4/4) zauzela je 21. mjesto. Rezultati i više nego odlični, iako cure vjeruju da su mogle i puno bolje, ciljevi su ispunjeni. Lorena je imala jedan mali “nesporazum” ruku i nogu što smo kasnije i riješili i nastavili pohod prema medaljama dok je Vandu, nažalost, u naletu osvajanja smjera broj 1. uhvatio grč u vratu što se kasnije odrazilo i na rezultat. Sve u svemu SVAKA ČAST CURKE!!!

U Radovljici se po prvi put nastupalo po novim pravilima bodovanja, broj osvojenih topova, broj osvojenih zona pa tek onda broj pokušaja za top i za zonu. Utjecaj je bio vrlo mali na rezultat, ali čini nam se puno pravedniji.

Još jednom hvala mamama i tatama na podršci i mlađoj braći na srdačnom navijanju za starije seke.

Vidimo se na Velesajmu, 25. ožujka, gdje se održava druga boulder tekma iRCC-a.

Rezultati na iRCC Radovljica 2018.