iRCC 2018 Zagreb

Durangačice i durangači nastavljaju s impresivnim nastupima na iRCC 2018 tekmama

Proteklog vikenda održana je još jedna boulder tekma iRCC 2018. Ovog puta u našem “dvorištu” na Velesajmu u penjačkoj dvorani Fothia.

Nikad nismo u Zagrebu imali toliko natjecatelja – 259 penjačica i penjača iz sedam zemalja, Austrije, Bosne i Herceovine, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Broj natjecatelja i zemalja sudionica definitivno potvrđuje ono što smo prije mjesec dana vidjeli u Sloveniji, značaj ovog Kupa definitivno izlazi iz granica malog regionalnog natjecanja za mlađe kategorije.

Naše curke, Lorena Drenški, Vanda Šimac, Jana Vrdoljak i Ana Jurak te jedini muški predstavnik (ovaj puta) Bartol Šimunković nastupali su u kategoriji U10. Nastup je, kao i uvijek, bio i više nego uspješan. Konkurencija je bila još jača nego u Radovljici. Čak 35 natjecateljica i 17 natjecatelja u kategoriji U10 borili su se za medalje.

Nakon dugih 100 minuta penjanja semafor je pokazivao slijedeće, Lorena Drenški, 4. mjesto (T:6/7 Z:8/9), Jana Vrdoljak, 7. mjesto (T:6/11 Z:6/7), Ana Jurak, 18. mjesto (T:3/3 Z:5/5) i Vanda Šimac, 24. mjesto (T:3/4 Z:5/5). U muškoj konkurenciji Bartol Šimunković, 10. mjesto i više nego odličan s T:3/3 Z:6/6. Nažalost, gužva je bila PREvelika i nismo stigli ispenjati sve i pokazati sav naš potencijal. Sigurno nije pomoglo što nam je trener bio jedan od sudaca i nije nas mogao popratiti.

Sve u svemu SVAKA ČAST, svi natjecatelji ispenjali su ono što se “moralo”, a pokazali su i da mogu puuuunooo više. Rezerva je tu, talent i želja isto, ali još smo na početku i tek nas prave stvari čekaju.

Naravno, ničeg ne bi bilo da tu nisu uvijek spremne mame i ponosni tate. Hvala vam!!

Vidimo se za dva tjedna na istom mjestu na Prvenstvu Hrvatske u disciplini boulder.

Rezultati

iRCC Zagreb 2018