PH boulder Pula 17. i 18.5. cijeli izvještaj

jani i pevec

U Puli je 17. i 18. svibnja održano Prvenstvo Hrvatske u boulderu. Prenosimo dio vijesti s portala zagrebclimbing.com:

…Proteklog vikenda SPK On sight odlično je organizirao spomenuto natjecanje! Sve je bilo na nivou a glavni komandant Siniša Hrestak, na svoj je vojnički način sve odlično držao pod kontrolom. Svaka čast SPK On sight, na trudu, gostoprimstvu i cjelokupnoj organizaciji. Vrhunski! Više pročitajte ovdje.

No sve to nebi bilo tako dobro da nije bilo smjerova za koje možemo reći da su dostojni i svjetskih natjecanja. Glavni postavljač Gianfranco Dušić uz pomoć Čedomira Čikića kreirao je fenomenalne probleme. Ponekad možda malo preteške u nekim kategorijama, no to je to! Dosta je bilo šetnje, podjele mjesta i rekreacije. Ovo je natjecanje, ovako mora biti. Naročito u seniorskoj kategoriji su smjerovi bili na nivou velikih natjecnja, svaki je imao svoj karakter. Svaki je nudio drugi stil penjanja te omogućio neviđeni fajt i neizvjesnost što su na kraju priznali i sami akteri. Bravo Frenki i Čedo! Hoćemo još, hoćemo i dalje tako!

U subotu 17. svibnja su na rasporedu bile mlađe kategorije. Malih je bilo puno, kategorije su bile brojne, atmosfera odlična i borbe napete.

Izvrsno prvo mjesto za Durango našeg Karla Čubrića (stariji kadeti). Cicibanke iz Duranga Mila Anđelić i Lana Bakić osvajaju odlično drugo i treće mjesto, a ciciban Jan Mišić drugo mjesto. Natjecale su se i Sara Kranjčev te Dora Kapović koje su u kategoriji cicibanki osvojile 6. i 8. mjesto. Nika Slavica Anđelić bila je peta (mlađi kadeti), Vilim Hrupelj šesti i Mihael Vedak deveti (mlađi kadeti). Marta Pleše osvojila je šesto mjesto (kadetkinje), a Maro Pižeta četvrto i Petar Pihać deseto (kadeti).

Svaka čast mladim natjecateljima i njihovoj borbi te trudu, no ovaj puta nakon dugo vremena pravu borbu i neizvjesnost ponudilo je seniorsko natjecanje.

Najprije djevojke. Pojavilo ih se samo tri. Inga Patarčić pristigla je kako kaže “da žensko natjecanje ne bude malobrojno”. Iako je favorit bila Barbara Gilić iz splitskog Marulianusa, odličnim penjanjem i motiviranom borbom pobjedu odnosi Inga. Inga trenutno živi u Splitu ali pobjedu pripisuje  ZG klubu Art rock. Bravo Inga! Za Luciju Jadrejčić iz domaćeg On sighta smjerovi su bili preteški, iako se i ona kvalitetno borila.

No drama slijedi. Muška konkurencija bila je brojna – dvadesetak prijavljenih. Odlični i atraktivni smjerovi, žestoka i atraktivna borba.

U finale su se nakon šest kvalifikacijskih problema plasirali: Jurica LevatićIvan PevecNikola KramarićLuka KivelaBorna Čujić i Krešo Morić.

Već u prvom finalnom smjeru pokazalo se da će se glavna borba voditi između lanjskog prvaka Luke Kivele, starog asa Kreše Morića te mlađeg juniora Borne Čujića, kojem je ovo bilo prvo seniorsko bolder natjecanje. Nikola Kramarić iz Splita krenuo je dobro no kasnije je posustao. Smjerovi su se redali, pokušaji također, padovi, velika je bila neizvjesnost. Izvlačili su se posljednji atomi snage. Pokazalo se to u zadnjem šestom finalnom smjeru koji je trebao biti kako je Frenki rekao  “onako za kraj “: nije se moglo više, svi su bili potrošeni.

I na kraju za neke iznenađenje, a za neke i ne: Sa tri topa pobjednik je mlada hrvatska nada Borna ČujićLuka Kivela sa dva topa ali nešto manje pokušaja je drugi ispred svog velikog rivala Kreše Morića (Durango). Poredak ostalih: Nikola Kramarić četvrti, Ivan Pevec peti (Durango), Jurica Levatić šesti.

Ukupni rezultati ovdje.

Uglavnom odlično natjecanje i ponovilo se ovako! Bravo svi, i natjecatelji i organizatori!