When in Ćepić woch yor roup end yor g’rlfrend! 04.08.2014.

Čepić (7)Čepić, seoce na sjeveru Istre, blizu Buja, s penjalištem u klancu na kraju sela (da… gdje zorom dođeš, a odeš s noći). Obzirom da se nalazi u uskom prolazu penjalište je veći dio dana u hladu, dakle vrlo pogodno za ljetno penjanje. S druge strane pokisli dijelovi stijene ostaju dulje vlažni što može onemogućiti penjanje dijela smjerova. Odlučili smo se na popodnevni izlet, što je ok, ali čim se sunce krene spuštati pojavljuju se obadi i drugi kukci zbog vlage u okolici stijene, pa je vjerojatno prijepodne bolji izbor.

Penjali smo nekoliko četvorki i petica, jako lijepo i ugodno za penjanje, vrlo sigurno pospitano – baš za guštanje. Stijena čvrsta i kvalitetna, na ponekim smjerovima se vjeruje u trenje između penjačica i gazišta. Na nekim smjerovima nema štanda pa je potrebno provjeriti prije uspona.

U blizini nema nikakve logistike, osim šume i livade, tako da treba ponesti sa sobom vode i hrane – ja osobno volim napolitanke, klasične, čokoladne.

I ključna informacija za kraj – za one koji još uvijek misle da su krave lila boje ovo je idealno mjesto da se upoznaju s ovom plemenitom životinjom jer kroz klanac kravice prolaze na pašu, same, bez pratnje. Putem znaju biti malo nervozne, a vole malo prožvakati majice, užeta i što im se već nađe na putu, pa zato, WHEN IN ČEPIĆ…

Više fotki ovdje.

Pozdravljaju vas Ines, Tanja, Marko i Siniša