Omiš vikend

omis (6)Četiri jahača apokalipse ponovno jašu… U Omiš!

Bura, ludo padanje snijega, zaleđena cesta i ograničenje brzine od 40 km/h na autoputu… To nas je pratilo pri povratku sa penjanja. A gdje smo bili? U Omišu. Znate za Omiš? Onaj mali grad udaljen četristotinjak kilometara od Zagreba. Tamo se nalazi i par sektora sa zanimljivim smjerovima, a dio kojih smo odlučili ispenjati za vrijeme božićnih praznika, tj. u periodu od 25-28.12.

Omiš čini odličan penjački izbor zbog velikog broja stijena (čak 12!), a još bolji izbor u zimskim uvjetima zbog južno položenih stijena koje su cijeli dan pod suncem i tople.

Tako je fantastična četvorka iliti Marlena, Martina, Vedran i Valentin (u nastavku teksta Chawlek, Marley, Veve i Lenny) odlučila kvalitetno provesti navedene dane na suncu pri ugodnih desetak stupnjeva celzijusa u kratkim rukavima (ok… neki više, neki manje).

Da ne duljim: puno smo penjali, maksimalno iskoristili sunce i lijepo vrijeme te nam nije žao zbog agonije koju smo proživljavali prilikom povratka kući (isti je trajao cca osam sati).

Fotki ima malo, ali puno govore 😉

omis (3)omis (2)omis (1)

omis (4)omis (5)