Rezultati PH u sportskom penjanju – disciplina Boulder

[slideshow_deploy id=’2644’]

Rezultati Prvenstva Hrvatske u sportskom penjanju – disciplina Boulder

Donosimo vam rezultate nakon održanog prvenstva Hrvatske u sportskom penjanju u disciplini Boulder čiji je domaćin i organizator bio SPK Durango. Natjecanje se odvijalo u dvorani Fothia Velesajam pod nadzorom glavnog suca Siniše Hretska koji je izvrsno obavio svoj posao. Na prvenstvu je sudjelovalo čak 117 natjecatelja i to u kategorijama cicibani, mlađi kadeti, kadeti, stariji kadeti, juniori, stariji juniori, te naravno seniori.

U subotu na prvi dan natjecanja snage su odmjerili natjecatelji u mlađim uzrasnim kategorijama iz svih klubova lijepe naše. Uzbuđenja i natjecateljskog duha nije nedostajalo, ali isto tako i sportskog duha međusobnog uvažavanja i čestitanja pobjednicima. Natjecalo se po vrlo atraktivnom tzv. boulder jam sistemu, a postavljači smjerova Luka, Alan, Krešo i Ivan pobrinuli su se za iznimno kvalitetne smjerove. U subotu su proglašeni i pobjednici te rang lista natjecatelja mlađih uzrasnih kategorija.

U nedjelju su se, također po boulder jam sistemu, odvijale  kvalifikacije seniorki, a potom i seniora. Po 6 najboljih ušlo je u finale koje se zatim odvijalo po minutnom sistemu. Penjala su se 4 muška i 4 ženska finalna smjera. Postavljači smjerova (Alan Križanić i Luka Tambača) odradili su izvrstan posao što je zagarantiralo atraktivno i neizvjesno finale koje je bilo praćeno navijanjem i bodrenjem brojnog gledateljstva. U nedjelju navečer su proglašeni pobjednici u seniorskoj kategoriji.

Nakon završetka natjecanja po kategorijama proglašeni su ekipni pobjednici i redoslijed klubova. Nažalost, zbog pogreške u izračunu ekipnog plasmana klubova, naknadno je utvrđen da je SPK Marulianus najuspješniji hrvatski klub u disciplini Boulder. Čestitamo pobjednicima i ispričavamo se na pogrešci. Drugo mjesto pripalo je domaćinu SPK Durango, dok je trećeplasirani SPK Pulfer.

Za organizaciju prvenstva i točno pridržavanje satnice domaćinu pohvale stižu sa svih strana.

Durango pak ovim putem čestita svim pobjednicima. Zahvaljujemo se klubovima  na visokom odazivu natjecatelja i sportskom ponašanju za cijelo vrijeme trajanja natjecanja.

Vidimo se uskoro na PH u disciplinama Težinsko i Brzinsko koje se održava 17. i 18. listopada 2015 godine u dvorani Fothia na zagrebačkom Jankomiru.

Sve rezultate po kategorijama možete pronaći u nastavku. Galerija slika na FB stranici Penjačka dvorana Fothia.

SPK Durango

Poredak_sve kategorije (1)